Opowiadamy o orientalnym fenomenie w polskiej gastronomii, czyli o ramenie. O tym jak wielką popularnością się cieszy i jak wiele lokali chciałoby go podawać. Pokazujemy, jak łatwo przygotować ramen do menu hotelowego, restauracyjnego, czy w dostawach. Wystarczą odpowiednie produkty oraz sprawdzone przepisy, które znajdziesz w tym filmie.
Opowiadamy o kuchni japońskiej w wersji wege, czyli o Kansha. Zobacz, jak wiele popularnych produktów doskonale sprawdza się w daniach roślinnych oraz jak łatwo stworzyć z nich pyszne propozycje do menu od przystawek po desery. Zachwycą one nie tylko wegan i wegetarian. Podpowiadamy też przepis na Kitsune udon.
Opowiadamy o technice bardzo przydatnej w codziennej pracy restauracji sushi, czyli o mieszaniu gatunków ryżu. Mówimy, jakie są jej zalety oraz pokazujemy, jak prawidłowo przeprowadzić kolejne etapy, na co zwrócić szczególną uwagę i czego unikać.